RSS

”După Libia, urmează Siria şi Iranul!”-Webster Tarpley

11 Sep

Rebelii controlează o mare parte din teritoriul Libiei, dar războiul nu s-a încheiat. Cu toată intervenţia NATO, regimul Gaddafi încă rezistă.

Chiar dacă liderul libian va fi învins în scurt timp, jurnalistul de investigaţie Webster Tarpley e şi el de părere că războiul început în Libia se va extinde în Orientul Mijlociu.

”Gaddafi trebuia să cadă în martie, dar el a pus beţe-n roate, şi-a asumat poziţia de blocare vis-a-vis de maşinăria subversivă NATO şi i-a ţinut cu mâinile legate 6-7 luni. Dacă rezistenţa lui Gaddafi va dispărea, ceea ce nu prea cred, toate aceste active militare pe care în prezent le vedem desfăşurate în centrul Mediteranei vor fi mutate în estul Meditaranei, şi acolo Hezbollah şi Siria, şi apoi Iranul, ar face bine să fie atente, pentru că şi ele sunt ţinte”, susţine Tarpley.

Jurnalistul spune că rezistenţa regimului Gaddafi nu trebuie subestimată.

”Ţineţi minte, totul se va duce spre Iran şi Rusia, din cauza importantei baze maritime din Tartus, Siria, care este baza navală a Rusiei în Mediterana. Aşadar, dacă lucrurile se calmează în Libia, asta înseamnă doar că războiul se va muta spre est, dar eu cred că mai e de dus încă un război lung în Libia. Să-l comparăm pe Gaddafi cu molahul Omar, care a fost acum zece ani. Molahul Omar încă operează fără probleme; cred că Gaddafi se poate descurca mai bine de-atât. Deci nu vă așteptaţi ca Gaddafi să fie încolţit prea curând, dar chiar de-ar fi, are o familie mare, care face parte dintr-un mare trib. Organizarea tribală în Libia e ideală pentru a conduce o mişcare de rezistenţă în condiţiile date”, încheie Tarpley.

SURSA

 
Leave a comment

Posted by on September 11, 2011 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: